Vejen til indre balance

Alpaca

Fraling Alpaca er beliggende i nærheden af Toksværd, mellem Næstved og Rønnede. Adressen oplyses ved booking og tilmelding til aktiviteter.

Alpacaen er et fintfølende dyr, som er interesseret i hvad der foregår omkring sig. Derfor skal der snuses til vinden, kigges på omgivelserne og ind imellem tænkes over livet.

Alpacaen dømmer aldrig, men tager mennesker til sig, som dem vi er. 

De mærker, hvad vi rummer og er ligeglade med, hvordan vi ser ud.

I samværet med en Alpaca, vil dine tanker let slippe dagligdags udfordringer, som kan lægges på hylden for en tid. Med andre ord kan Alpacaen lære dig at være mere nærværende i nuet. Det bringer dig helt automatisk ned i gear og tempo, hvilket er gavnligt for os fortravlede mennesker.

De er utroligt udtryksfulde i ansigtet og meget opmærksomme. For at komme tæt på, skal du være rolig i dine bevægelser. Det vil derfor være første øvelse i samværet med en Alpaca – at finde egen ro. Derfor er Alpacaen velegnet som del af en terapi.

Fraling Alpaca er et sted med events primært for voksne, som ønsker at finde ro eller dyrke ro og fred med dyrene. Her gives muligheden for at komme helt ned i tempo uden forstyrrende snak og en masse at forholde sig til. Udelukkende med de rolige alpacaer omkring dig.

Der kan bookes individuelle besøg, hvor man får info om dyrene og samvær som gruppe. Det vil være begrænset hvor mange børn der kan deltage og aldersgrænsen er 8 år. Mindre børn er uforudsigelige for dyrene og gør dem urolige, da de ikke nødvendigvis sidder stille på samme sted som voksne og større børn. Dyrene bliver urolige når børnene går rundt blandt dem.  

Events bliver slået op som begivenheder på Fraling Alpacas facebook gruppe. Individuelle aftaler skal bookes hos Janette på messenger hos Fraling Alpaca eller ved opkald til 20 76 23 53. 

Der har været yoga arrangementer sommeren 2022 og 2023.

​Hvorvidt det fortsætter i 2024 afhænger af tilslutningen.

yoga på folden 2

​​

Er du stresset eller trænger du blot til at koble af fra hverdagen?

Der kan laves en enkelt aftale, eller vi kan aftale et forløb, hvor du kommer og er i folden sammen med drengene. 

Det rolige samvær med dyrene, vil hjælpe dig til at komme ned i gear og trække vejret frit igen. Jeg vil samtidig undervejs i den time du er her, give dig healing, som vil forstærke effekten af den ro, der gives til dig. Varighed 1 time. 

Prisen for dette er 675 kr. incl. moms. Der kan aftales længere tid ad gangen, hvis man har lyst til dette.

​For børn kan der selvfølgelig være en ledsagende voksen, hvis man ønsker dette. Også for voksne kan der være en ledsager, hvis der er behov for det. Denne person sidder med, men der er ikke fokus på deltagelse – fokus er på den person, der modtager terapien.

Find ro og stilhed med Alpaca-meditation på folden - for voksne
​- aldersgrænse 16 år.

Dette er et arrangement der popper-up, når vejret tillader det.

Eller det kan bookes til en gruppe på min. 4 personer.

Varighed 1 time. Pris 250 kr. pr person. 

alpacameditation

​​

Vi sidder eller ligger hos dyrene på et medbragt tæppe eller liggeunderlag - med god afstand mellem os, så dyrene kan gå rundt blandt os.

Det er en luksus at tillade sig selv at få ro og stilhed – fri for at være ”på” og skulle tale og være deltagende i det der foregår omkring en.

Deres rolige åndedrag og græsning skaber en dyb ro og fred – deres ro vil smitte af på dig og deres tilstedeværelse hjælper med at holde tankerne væk og giver lov til bare at VÆRE.

alpacameditation2

Har du tankemylder og dermed svært ved at meditere, så er dette en oplagt mulighed for at finde ro, idet dine tanker ikke får samme plads, når du sidder og studerer dyrene.

Deres tilstedeværelse vil skabe fokus og dit åndedrag kan lige så stille finde ned i maven.

Her er det formålet, at man netop sidder eller ligger i sin egen ”bobbel” og at vi først taler sammen, når tiden er ved at være gået. 

Det bliver ca. 50 min. i stilhed, hvilket er en luksus i dagens Danmark. Og du behøver heller ikke sige noget når vi slutter af, hvis du gerne vil bevare din egen bobbel på vejen hjemad.

I den time du er på folden skal du ikke præstere – du skal ikke være pæn – du skal ikke bevare en facade – du bliver ikke bedømt på noget – du skal bare VÆRE.

Dyrenes tilstedeværelse hjælper med at holde tankerne væk og giver lov til bare at VÆRE.

Jeg lægger healingsenergi ind i gruppen til brug for alle, så grobunden er lagt for en god stund i sit eget udforskende selskab.

En af de ting der kan ske, når man tillader sig selv at få helt ro, er at man pludselig kan opdage, at der er noget der ”rumsterer” og ”forstyrrer” i kroppen. Ved at give det opmærksom når man er helt i ro, kan man blive klogere på, hvad det er der sker og hvad kroppen gerne vil fortælle.

Jeg er undervejs opmærksom på deltagerne og sender individuelt healing afsted, når der er behov. Det er helt frivilligt, om man vælger at tage imod den healing jeg stiller til rådighed, eller om man udelukkende vil sidde i stilhed og nyde roen og dyrene – og nyde en time for sig selv uden forpligtelser.
Begge indgangsvinkler er lige velkomne.

Tilmelding til planlagte arrangementer sker på sms 20 76 23 53 eller messenger.

Betaling på mobile pay, når jeg bekræfter, at der er plads.

Vi glæder os til at se dig. marion og føl

Frikvarter for voksne

Hold frikvarter på alpacafolden – helt i ro – med det dejligste alpaca selskab på drengefolden. For voksne - aldersgrænse 16 år.

Der er åbent for 1 times frikvarter den anden tirsdag i hver måned fra kl. 15.30 til 16.30 fra april til oktober. Enkelte tirsdage kan det ligge lidt senere.

Prisen er 200 kr. pr person. 

Frikvarteret er helt i ro og det er derfor med mobiler på lydløs og uden samtale.

​​

Du medbringer en hynde/tæppe at sidde på – der er stole til rådighed på folden – eller du kan sidde på græsset.

Du er udelukkende i din egen og alpacaernes verden i den time, hvilket giver dig de bedste betingelser for et roligt frikvarter til dig selv og afslapning til krop og hjerne.

Hvis du ønsker det, kan du medbringe en kop kaffe/the til at nyde i frikvarteret.

Kom og find roen i dit eget selskab. Der kan være andre samtidig. Frikvarteret er ikke superviseret af mig, men jeg er i nærheden på den anden fold i tidsrummet.

Påklædning efter vejret, da det er udendørs. 

Der indgår ikke fodring af dyrene i dette arrangement.

Tilmelding til frikvarteret sker på sms 20 76 23 53 eller messenger. 

Du betaler på mobile pay, når jeg bekræfter, at der er plads - og din plads er sikret, når jeg har modtaget betalingen.

 
Afbud med refundering af betalt beløb kan ske inden kl. 18 dagen før. Afbud derefter er uden refundering.

Besøg alpacaerne på folden

Vær hos dyrene i deres eget miljø og iagttag deres færden. Mærk deres nysgerrighed.

Under besøget fortæller jeg om alpacaerne. Derudover kan I have en rolig stund, hvor I kan hygge og snakke sammen. 


Prisen for et besøg med en varighed på ca. 75 minutter er 250 kr. pr person
– minimum er 3 personer – max 1 barn under 15 år dog minimum 8 år. 

Det er dog billigere, hvis I er en større gruppe.

Fra 7 personer - 200 kr. pr. person - max 3 børn mellem 8 og 15 år

​10 personer og derover - 180 kr. pr. person - max 3 børn mellem 8 og 15 år.

Prisen er uanset alder på personen.

Ved flere børn er der en voksen, der har ansvar for hvert barn – dvs. at en voksen har max ansvar for ét barn.


​​I kan medbringe gulerødder, hvis I ønsker at håndfodre alpacaerne. De skal skæres i skiver på max. 1/2 cm.

Besøget forudsætter rolig adfærd. ​ Jo roligere I er, jo tættere kommer alpacaerne. ​​​Det er ikke tilladt at løbe rundt blandt dyrene.

​Kontakt mig for at aftale nærmere.

Jeg glæder mig til at se Jer - og dele de skønne alpacaer med Jer.

Besøget hos mig er eksklusive besøg for mindre grupper, derfor er prisen anderledes end på større steder som fx. et zoo, hvor der kan være mange besøgende på en dag.

​​​​

De bedste hilsener

Janette Fraling

Tlf. 20 76 23 53


I øjeblikket tilbyder jeg følgende forløb:

Forløb med fokus på at finde balance/nærvær og stresse af

Vi arbejder i alt i 3 måneder, hvor vi mødes 7 gange. Det vil være 4 gange i klinikken til individuel behandling og 3 gange hos alpacaerne.

Første gang er i klinikken til en individuel session, hvor vi sætter mål for arbejdet og har den første behandling. 

Ca. 14 dage efter mødes vi - i folden hos alpacaerne, hvor vi er sammen med dem i en times tid. Hvad vi laver er helt afhængig af DIG og hvad DIT behov er i det arbejde, du laver med din målsætning. Fokus vil være dig og dit behov og hvordan du bedst finder balancen/nærværet og roen.

​Det kan være, at vi sidder sammen med dyrene - der kan evt. indgå en kort meditation. Det kan også være, at du indgår i noget af det arbejde - eller den træning, jeg laver med dyrene. ​

810_0343 (1)

1. møde i klinikken med målsætning og første behandling
2. møde i alpacafolden
3. møde i klinikken til behandling
4. møde i alpacafolden
5. møde i klinikken til behandling
6. møde i alpacafolden
7. møde i klinikken til behandling og afrunding af forløbet.

Hele forløbet koster 3.000 kr., hvis du betaler på én gang ved første møde i klinikken.
Beløbet kan evt. deles, og prisen vil så være 3.300 kr., således at der betales 1.100 kr. ved 1. 3. og 5. møde.

Processen i klinikken vil være at lave en målsætning, hvor vi bruger kinesiologien i arbejdet med at fastsætte mål og identificere, hvor der skal afbalanceres. Din krop fortæller, hvor der skal sættes ind, for at kunne nå det mål du ønsker. 

Vi arbejder med det, din krop føler stress ved i forhold til den målsætning du har – og som derfor hindrer dig i at opnå dit mål, eller finde den balance, som du ønsker.

​Med kinesiologi kommer vi ind bag det bevidste niveau – til det kroppen ved - og husker - men dit sind har glemt eller fortrængt.

​Vi arbejder med det underbevidste – og den del, som lægger hindring i vejen for at opnå det, du gerne vil. 

Kontakt mig og få en snak om, hvad DIN vej kunne være​.cta1_4

Fakta om alpacaen

Alpacaen tilhører kameldyrsfamilien og stammer fra Peru, Bolivia og Chile. Alpacaen har haft hjemme i Andesbjergene.
Der findes to racer – Huacaya og Suri. Huacaya er den mest almindelige med vamset uld. Suri har en uld der er længere og ligner lange krøller.
Det er et flokdyr og de trives på ingen måde godt alene. Der bør være minimum 3 sammen for at det er en optimal flok.

De er nøjsomme og har det rigtig fint med at gå ude hele året. De skal tilbydes et læ-sted, så de kan søge ly, hvis de føler trang til det. Men man kan sagtens se dem ligge ude selvom det sner og stormer og de bliver helt hvide af sne og frost.

Ulden er utroligt lækker og kradser ikke. Alpacaen skal klippes 1 gang om året – typisk april/maj måned, så den kan nå at få et nyt dejligt lag uld inden næste vinter og samtidig klare en varm sommer med bedre ventilation uden alt den uld. Ulden kan man få spundet til garn eller bruge rå-ulden til fx dyner.

Alpacaen kan blive 20 – 25 år. Det er lidt forskelligt, hvor høje de bliver alt afhængig af, hvordan de er avlet. Det vil være omkring en meter i højden over ryggen, dvs mindre end lamaer. De kan godt spytte ligesom en lama og kan ramme ret langt. De spytter dog primært på hinanden, når de enten vil vise hvem der bestemmer eller bare gerne vil have maden for sig selv. Hvis de føler sig presset op i en krog, kan de også finde på at spytte.

En Alpaca har 3 maver, hvor en ko har 4 maver. De spiser primært græs, hø og wrap. Om vinteren skal de have lidt tilskud, da der ikke er så meget næring i græsset – hvis de ellers kan finde det for det sne vi kan få ind imellem. Derudover skal de have vitamintilskud fordi de ikke får så mange solskinstimer i vintertiden.

Hoppen er drægtig i ca. 11 ½ måned. Der er ingen brunstperioder – de kan blive drægtige når som helst, idet det er hingstens bevægelser under parringen, som udløser ægløsningen og dermed den mulige bedækning.

Alpacaen er et stille og roligt dyr at have gående i folden. De småsnakker med en lille brummelyd, hvilket er rigtig hyggeligt at lytte til. Til gengæld kan de lyde som en forkølet måge, hvis de ser noget, som de skal advare flokken om.

Man må dog ikke tro, at en alpaca er et kæledyr – det er det ikke. Det er et husdyr. Derfor skal en Alpaca bo med sine artsfæller og ikke inde hos os som et kæledyr i huset. Det er vigtigt, at vi bruger de gode egenskaber hos Alpacaen, som den naturligt har, og ikke tillægger den de egenskaber, som vi ønsker i et kæledyr. 

marion og føl

Skal jeg hjælpe dig?

Har du spørgsmål til mine behandlinger,  eller ønsker du at bestille tid, er du meget velkommen til at kontakte mig via kontaktformularen, telefon, sms, Messenger eller mail. Jeg bestræber mig på at vende tilbage indenfor 24 timer.

​​

Jeg ser frem til at høre fra dig!

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Klinikken på Sørupvej 11 har åbent for behandlinger på tirsdage og fredage.
​Fraling Alpaca har kun åbent efter forudgående aftale og booking. 

Find mine kontaktoplysninger herunder

Om firmaet​

Fraling Alpaca
CVR: 37648671

Kontakt mig

Tlf.: 20762353
E-mail: janette@fraling.dk

Adresse

​Sørupvej 11 

4684 Holmegaard