Vejen til indre balance

Alpaca

Alpacaen er et fintfølende dyr, som er interesseret i hvad der foregår omkring sig. Derfor skal der snuses til vinden, kigges på omgivelserne og ind imellem tænkes over livet.

Alpacaen dømmer aldrig, men tager mennesker til sig, som dem vi er. 

De mærker, hvad vi rummer og er ligeglade med, hvordan vi ser ud.

I samværet med en Alpaca, vil dine tanker let slippe dagligdags udfordringer, som kan lægges på hylden for en tid. Med andre ord kan Alpacaen lære dig at være mere nærværende i nuet. Det bringer dig helt automatisk ned i gear og tempo, hvilket er gavnligt for os fortravlede mennesker.

De er utroligt udtryksfulde i ansigtet og meget opmærksomme. For at komme tæt på, skal du være rolig i dine bevægelser. Det vil derfor være første øvelse i samværet med en Alpaca – at finde egen ro. Derfor er Alpacaen velegnet som del af en terapi.

Kontakt mig for at få en snak om, hvordan et forløb for dig skal sættes sammen alt afhængig af, hvad du ønsker at opnå med forløbet. Alpacaen kan være et supplement til mine øvrige behandlinger, eller det kan være et forløb udelukkende baseret på at Alpacaen er til stede.

For børn kan samværet/tilstedeværelsen af Alpacaen være med til at åbne for et ellers indelukket barn – eller genfinde følelsen af at blive accepteret som sig selv. Jeg vil med tiden lægge nogle forløb op som involverer Alpacaen, men laver gerne et forløb specielt til dig eller dit barn.

Er du stresset eller trænger du blot til at koble af fra hverdagen?

Der kan laves en enkelt aftale, eller vi kan aftale et forløb, hvor du kommer og er i folden sammen med drengene. 

Det rolige samvær med dyrene, vil hjælpe dig til at komme ned i gear og trække vejret frit igen. Jeg vil samtidig undervejs i den time du er her, give dig healing, som vil forstærke effekten af den ro, der gives til dig. Prisen for dette er 650 kr. incl. moms.

​For børn kan der selvfølgelig være en ledsagende voksen, hvis man ønsker dette. Også for voksne kan der være en ledsager, hvis der er behov for det. Denne person sidder med, men der er ikke fokus på deltagelse – fokus er på den person, der modtager terapien.

Der kan også bookes et roligt besøg på folden 

Det vil ikke omfatte terapi og/eller healing, men udelukkende samværet med alpacaerne.

Det er muligt at komme op til 4 personer på besøg i folden hos alpacaerne.

Varighed godt en time.

Prisen er:
​4 personer - 250 kr. pr. person. 
3 personer - 300 kr. pr person
2 personer - 325 kr. pr person
Prisen er uanset alder på personen. 

Alle børn har en voksen med. Dvs 2 børn har 2 voksne med.


Vær hos dyrene i deres eget miljø og iagttag deres færden. Mærk deres nysgerrighed.
Hvis besøget ligger om eftermiddagen, så deltager I i fodringen af drengene.
Besøget forudsætter rolig adfærd. 
Jo roligere I er, jo tættere kommer alpacaerne. 


Årsagen til det lave antal er, at jeg ønsker at alle tilstedeværende undervejs får opmærksomhed fra alpacaerne - uden at dyrene bliver forvirrede over for meget aktivitet.

Der bookes kun ét arrangement om dagen hos alpacaerne. Dette for at undgå at stresse dem med for mange indtryk og for at I som deltagere får opmærksomhed - uden de er blevet trætte af at forholde sig til for mange. 

Fakta om alpacaen

Alpacaen tilhører kameldyrsfamilien og stammer fra Peru, Bolivia og Chile. Alpacaen har haft hjemme i Andesbjergene.
Der findes to racer – Huacaya og Suri. Huacaya er den mest almindelige med vamset uld. Suri har en uld der er længere og ligner lange krøller.
Det er et flokdyr og de trives på ingen måde godt alene. Der bør være minimum 3 sammen for at det er en optimal flok.

De er nøjsomme og har det rigtig fint med at gå ude hele året. De skal tilbydes et læ-sted, så de kan søge ly, hvis de føler trang til det. Men man kan sagtens se dem ligge ude selvom det sner og stormer og de bliver helt hvide af sne og frost.

Ulden er utroligt lækker og kradser ikke. Alpacaen skal klippes 1 gang om året – typisk april/maj måned, så den kan nå at få et nyt dejligt lag uld inden næste vinter og samtidig klare en varm sommer med bedre ventilation uden alt den uld. Ulden kan man få spundet til garn eller bruge rå-ulden til fx dyner.

Alpacaen kan blive 20 – 25 år. Det er lidt forskelligt, hvor høje de bliver alt afhængig af, hvordan de er avlet. Det vil være omkring en meter i højden over ryggen, dvs mindre end lamaer. De kan godt spytte ligesom en lama og kan ramme ret langt. De spytter dog primært på hinanden, når de enten vil vise hvem der bestemmer eller bare gerne vil have maden for sig selv. Hvis de føler sig presset op i en krog, kan de også finde på at spytte.

En Alpaca har 3 maver, hvor en ko har 4 maver. De spiser primært græs, hø og wrap. Om vinteren skal de have lidt tilskud, da der ikke er så meget næring i græsset – hvis de ellers kan finde det for det sne vi kan få ind imellem. Derudover skal de have vitamintilskud fordi de ikke får så mange solskinstimer i vintertiden.

Hoppen er drægtig i ca. 11 ½ måned. Der er ingen brunstperioder – de kan blive drægtige når som helst, idet det er hingstens bevægelser under parringen, som udløser ægløsningen og dermed den mulige bedækning.

Alpacaen er et stille og roligt dyr at have gående i folden. De småsnakker med en lille brummelyd, hvilket er rigtig hyggeligt at lytte til. Til gengæld kan de lyde som en forkølet måge, hvis de ser noget, som de skal advare flokken om.

Man må dog ikke tro, at en alpaca er et kæledyr – det er det ikke. Det er et husdyr. Derfor skal en Alpaca bo med sine artsfæller og ikke inde hos os som et kæledyr i huset. Det er vigtigt, at vi bruger de gode egenskaber hos Alpacaen, som den naturligt har, og ikke tillægger den de egenskaber, som vi ønsker i et kæledyr. 

Skal jeg hjælpe dig?

Har du spørgsmål til mine behandlinger,  eller ønsker du at bestille tid, er du meget velkommen til at kontakte mig via kontaktformularen, telefon, sms, Messenger eller mail. Jeg bestræber mig på at vende tilbage indenfor 24 timer.

​​

Jeg ser frem til at høre fra dig!

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Find mine kontaktoplysninger herunder

Om firmaet​

Fraling Alpaca
CVR: 37648671

Kontakt mig

Tlf.: 20762353
E-mail: janette@fraling.dk

Adresse

​Sørupvej 11 

4684 Holmegaard